Президентът на Беларус Александър Лукашенко се срещна с руския си

...
 
Президентът на Беларус Александър Лукашенко се срещна с руския си
Коментари Харесай

Лукашенко при Путин: Искаме гаранции, че ще ни защитавате като Москва!

 

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се срещна с съветския си сътрудник и министърът на защитата Сергей Шойгу, с цел да обсъдят отбранителните действия на страната. Както е известно, Русия разположи военни елементи на територията на Беларус, само че това стартира да изнервя съществено локалните управляващите. И Лукашенко разгласи, че е разговарял с Владимир Путин, с цел да подсигурява сигурността на страната си във военния конфликт с Украйна.

" На срещата с Путин сложих въпроса за бъдещето на Беларус. Настоях, при положение на експанзия Руската федерация да пази страната ни, както своите лични територии. Нужни са ни такива гаранции ", декларирал Лукашенко пред Шойгу.

Беларус публично не се е включвала във военния спор, само че разреши на съветската войска да употребява територията на страната за разполагане на войскови елементи, ракетни установки, танкове и друга тежка техника. Миналата година двете страни даже организираха взаимни учения на територията на Беларус, което още веднъж укрепи слуховете, че страната може да се включи във войната с Украйна.

Путин разгласи предишния месец, че ще се разпореди да бъде ситуирано съветско нуклеарно оръжие и то към този момент е на територията на Беларус. От Вашингтон обаче са безапелационни, че към този момент няма знак, че Русия счита да употребява нуклеарните ракети. Нито, че има риск от намесата на Беларус в Украйна. В същото време в самата Беларус Лукашенко се опасява от развоя на войната. И към този момент дава знаци, че е под паника поради това.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР